čtvrtek 3. března 2011

Prostě profík...;-)

Vždycky mě v duchu potěší, když se mi podaří nějaký vyřešit pracovní problém. Mám pak pocit, že jsem skutečně člověkem na svém místě. Ještě mnohem větší radost mi ale udělá zdárné dokončení úlohy týkající se Lotus Notes. Ne nadarmo jsem byl určen specialistou na tento program. Třeba dnes se mi podařilo zabodovat hned dvakrát.
Nejprve se mě kdosi zeptal, zda lze u přijatého mailu změnit předmět. V duchu jsem se smál, jak musí ten člověk být hloupý, kdo to kdy slyšel... Během malé chvilky volna mi to nedalo a tak dlouho jsem klikal a zkoušel, až jsem přišel na to, že Lotusy jsou opravdu všemocné a tuto možnost nabízejí. Ups...;-)
To ale ještě nebylo nic proti tomu, co následovalo. Poměrně pravidelně (za čtyři měsíce už dvakrát) si promazávám schránku, abych se v ní pokud možno vyznal (tomu pomáhá i důmyslný systém adresářů, který jsem si pro lepší orientaci vytvořil, bohužel složek je už téměř stejně jako samotných mailů). Bohužel mě doteď nenapadlo taky třeba "vysypat" koš. I dnes jsem čistil, jenže omylem jsem smazal i dva maily, které jsem nechtěl. Otevřel jsem tedy přeplněný koš, označil oba dva maily a bezmyšlenkovitě klikl na ikonku WIEDERHERRSTELLEN (obnovit). Jelikož Lotusy nejsou zrovna přeborníkem v rychlosti vpravo, dole začaly pomalu ubíhat modré obláčky a já si konečně všiml, že položka WIEDERHERRSTELLEN je v menu hned dvakrát. Téměř současně jsem si ale uvědomil, že jsem shodou okolností zvolil tu, před níž stojí ještě slovíčko ALLE (všechny).
Než jsem se stihl rozkoukat, zel koš prázdnotou a všech dříve více než 400 pečlivě protříděných a promazaných mailů se vrátilo na své místo mezi přijatou poštu.
Jsem prostě profík...;-)

Blog v novém

Vítejte na nové stránce Pařánkova blogu, import obsahu z blog.cz byl dokončen. Postupně proběhnout ještě určité úpravy. Případné problémy mo...