středa 19. ledna 2011

Podpisy...;-)

Ono by se někomu mohlo zdát, že je to jen tak spravovat uživatelské účty našich cca 25 tisíc zaměstnanců, jenže ve skutečnosti jde o velmi zodpovědnou práci. A to hned v jejím počátku. Samotné provedení požadavků, to už vlastně nic není.
Nejdřív k nám totiž dorazí naskenovaná licence, kde musíme vyluštit kdo a co vlastně chce, přičemž mnohdy jde o velmi složitý proces. Ono totiž takové zakřížkování požadovaných úkonů či změn na formuláři představuje pro mnoho lidí neřešitelný problém. Stejně tak ne úplně každý chápe rozdíl mezi příjmením a křestním jménem. Třeba u takového Hanse Schmidta je to celkem jasné, ale co kolegové z daleké Číny? Viděli jste někdy jejich jméno?
Další a asi nejdůležitější krok se týká bezpečnosti a spočívá v ověření podpisů uživatele a nadřízených "schvalovatelů". Samozřejmě nikdo z nás není grafolog, takže určitá podoba s vytištěným jménem a zároveň nějaký ten rozdíl v rukopisech bohatě stačí. Že stále nevidíte žádný problém?
Tak mi poraďte, je toto podpis Zhen Qin Dinga nebo ne?;-)
Podpisy

Blog v novém

Vítejte na nové stránce Pařánkova blogu, import obsahu z blog.cz byl dokončen. Postupně proběhnout ještě určité úpravy. Případné problémy mo...