středa 8. června 2016

Sobotní program...;-)

Už nějakou dobu jsem měl koupené vouchery na výrobu svíček, později jsem k nim přidal ještě další na zdobení čokolády. Ty první se daly využít kdykoli, čokoládové pouze o víkendech a to až do července. Nechtěl jsem jejich uplatnění nechávat na poslední chvíli, proto jsme přívítali pěkné sobotní počasí a hned po ránu vyrazili do Šestajovic.
Všechno probíhalo podle plánu, takže tam bylo jen velmi málo lidí. Zaprvé bylo jasné, že většina dorazí až těsně před koncem platnosti a zadruhé deset ráno je pro Pražáky hluboká noc!:-)
Hned po příchodu jsme si dali občerstvení a pak si kluci do skleněných pohárů vyrobili svíčky. Než nám vychladly, stihli si dát ještě párek v rohlíku. Potom jsme si prošli minizoo, kde Álu s Andíkem nadchla především malá selátka, kůzlata a králíci.
Postupně jsme se přesunuli k čokoládovně, kde si kluci nejdřív vyrobili tabulky čokolády, které potom ozdobili vybranými ingrediencemi. Deset minut jsme pak museli čekat, než se výrobky vychladí, zatím jsme pozorovali papoušky, a potom už jsme mířili k parkovišti. Cestou jsme se ještě zdrželi u ohrady s kozami, protože jedno malé kůzle uteklo ven a to bylo samozřejmě něco pro naše milovníky zvířat, kteří se od něj nemohli odtrhnout. Tím spíš, že se nechalo krmit z ruky trávou.
Jelikož jsme domů jeli po dálnici, využili jsme toho a udělali klukům radost zastávkou v mekáči hned za naším sjezdem. Tím, že jsme potom museli pokračovat na další exit, rozhodl jsem se ještě pro jednu zastávku a to u naší oblíbené cukrárny "u kačera". Vybrali jsme si zákusky s tím, že si je vezmeme s sebou domů. Tam jsme dorazili někdy kolem třetí hodiny, takže nakonec se z toho všeho vyklubal takřka celodenní výlet.
Ten měl bohužel ještě večerní a noční dohru v tom, že hned poté, co Andík usnul, se Álovi udělalo strašně zle. Před spaním toho ještě dost splácal, takže to ani jinak dopadnout nemohlo.
Už v neděli mu ale bylo zase dobře, takže snad poučení pro příště...;-)

Blog v novém

Vítejte na nové stránce Pařánkova blogu, import obsahu z blog.cz byl dokončen. Postupně proběhnout ještě určité úpravy. Případné problémy mo...