čtvrtek 2. září 2010

Je krásné být Čechem...;-)

Myslím, že to bylo v sobotu, kdy jsem se pobavil u Televizních novin. Obecně se dá říct, že miluju takové ty zprávy typu rodina Novákova si k obědu uvařila králíka a záběr, jak všichni vesele pomlaskávají, nebo že pan Novotný dostal rýmu, podbarvené obrazovou reportáží, kde pan Novotný smrká a s čajem uléhá do postele. Tentokrát se informace týkala hub. Tedy těch, co rostou v lese!:-)
Jméno rodiny mi bohužel nějak vypadlo, v každém případě šlo o to, že letos je v lesích taková úroda, že už nevědí, kam houby dávat. Nic jiného, než smaženici nebo bramboračku nejedí a pan manžel - ten má nejradši řízky, jak se přiznal. Samozřejmě houbové. Hřiby a další havěť už nemůžou ani vidět, nasušeno mají údajně na tři roky dopředu, ale stejně dál čistí a suší. A zítra se do lesa vypraví znovu.
Aby ne, i kdyby je měli jen nasbírat, nechat zapařit a vyházet, hlavně, ať jich mají víc než soused!:-) A tak zatímco cizinec by nechápal, proč to tedy dělají, přiznejme si, že my víme.
Jak krásné je být Čechem!:-)

Blog v novém

Vítejte na nové stránce Pařánkova blogu, import obsahu z blog.cz byl dokončen. Postupně proběhnout ještě určité úpravy. Případné problémy mo...